Friday, 7 August 2015

My Wedding Day - Akad Nikah

Assalammualaikum..

walaupun dah lama kahwin nak jugakk hupdate!hehe..masa sebulan sebelum nak kahwin dulu tak da sangat dugaan yang berat..tapi kita hanya merancangkan..seminggu sebelum kahwin macam2 jadi tapi alhamdulillah masa hari berlangsung semua berjalan lancar..

walaupun last minute pelamin anganku musnah!haha dah baik punya deal 6 bulan sebelum kahwin tapi kalau dah last minute nak jadi lain tetap jadikan..tapi geram jugakla memandai ja tukar pelamin tanpa persetujuan aku..nak marah pun tak guna dah esok dah majlis redha jala..

nak di jadikan cerita tema baju belah laki pun terpaksa tukar last minute sebab baju yang dah di booked tu rosak plak..kelam kabut jugak lah nak cari yang berkenan dah awal2 dah set nak baju tu.yang berkenan pun lari dari tema asal apa kan daya redha jala dari gold bertukar ke hijau.memang tak minat warna hijau akhirnya warna tu jugak jadi warna tema my big day!

tak semestinya apa yang kita rancang akan sempurna sepenuhnya kena bersedia apa2 saja kemungkinan yang akan jadi..kita hanya merancang Allah yang menentukan..benda dah jadi redha jala hehe ada yang lebih baik menanti.inshaallah..

sedikit perkongsian masa akad nikah..Alhamdulillah impian menjadi kenyataan,abah sendiri yang nikahkan aku..








Alhamdulillah selamat dah ijab kabul 19.12.14 yang lalu..

11 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah..

yg pntg dh slmt =)

Nurzakiah Hanum said...

ALHAMDULLILAH

nana kimie said...

cantik temanya turqoise pink :) semoga bahagia hingga ke syurga ayu & suami

p/s : ayu..heee..alhamdulillah..nana pun da selamat jadi isteri orang. doakan kami juga ye :D

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah....
dah nk jdi ibu pown kan...kjap je msa berlalu...

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah mabruk..

lia ummiirfan said...

AlhamduLILLAH dan Tahniah!
Selamat melayari alam rumahtangga, semoga dirahmati dan diberkati Allah. :))

mun said...

alhamdulillah... tahniah :)

yg penting selamat nikah dah kan..

ermm kiter plak yg rasa debarrr...

smga bahagia selamanya..dunia dan akhirat...

ejulz said...

waaaa.. lama hilang jejak di sini. hehe.. dah kawen rupanya ayu.. selamat pengantin baru. semoga bahagia hingga akhir hayat.. :)


Jemput singgah "Senarai Pengomen Tegar Mac, April, Mei, Jun, dan Julai 2015"

LYAfrina said...

syukur alhamdulillah..semuanya bjln lncar

Pykaa Pdott said...

Wahh cntik bju nikah sis . sis nampak bersri2 sgt tao . hee :)

Yana Libra said...

dekat setahun baru nak update ye..huhu~ :p

dah ada isi belum? hehe