Wednesday 31 October 2012

Aku Kembali dapat 2 hadiah dari...


Alhamdulillah semalam dalam pukul 10.30 malam
 semalaam sampai di bumi Selangor ni..
memang liat lah nak balik dari Perlis..hehe..
hari ni dah start kerja memang banyak kerja lah jawabnya..
lapang2 nanti ayu balas BW ya..
banyak dah tertinggal ni..

terima kasih yang tak sentiasa kunjung blog ayu ni.
.tak update pun view macam ayu update..hihi..
sayang korang..mmmuuuaaahhh..hehe..
ok nak sambung kerja nanti ayu balas jejak kawan-kawan ya...



jawapan teka teki hari tu ;-)

Teluk Kemang,PD..hehe
ada yang teka betul gi tengok komen eh,tak sempat nak letak..hihi


Ada 2 hadiah yang sampai dekat rumah


sekali lagi nak mohon maaf buat kedua-duanya
dari Sis Waniey ayu dapat brooch bunga,
tak sempat snap pic mama dah rembat pakai awal lagi..haha
dia kata cantik n dia amik pakai..
adoi tak dapat lah ayu nak melaram.huhu

yang kedua dapat keychain bentuk kaki dari Sis Deq Qienz
mula-mula adik buka hadiah tu
dan dia nak jugak..haishh kacau betul lah
tapi aku dapat jugak rembat akhirnya
dah tu aku sembunyi dalam almari kat umah
last2 terlupa bawak balik jugak..haha

so keduanya pic tak da ,sory na..
tq sebab sudi bagi hadiah cute mute..hihi
orang tersayang ayu yang pakai,tak pa kan
harap2 adik tak jumpa keychain tu,t dia rembat jugak..haha



Kata Ayu: Moh sambung kerja banyak menanti..hehe

Wednesday 24 October 2012

hari ni dah rabu dan.......



cer teka kat na ni??hehe



Akhirnya menjelma Rabu lagi ;-)
tapi kali ni special sikit sebab hari ni last
 aku kerja sebelum balik pagi esok...
(mungkin petang ni kot..hihi)
minggu ni memang hati dah kat kampung
 pergi kerja denan riang ria..hehe..

 terpaksa tumpang orang balik
 sebab sekali ja kampung..hehe..
bermakna blog ni pun akan bercuti lah sepanjang aku bercuti ni..
dan akhirnya Jumaat ini kita sambut Hari Raya Aidiladha..

Dikesempatan ini Ayu ingin minta ampun dan maaf 
sekiranya terdapat salah silap disepanjang perkenalan kita..
Salam Aidiladha ya semua ;-).
yang mana jauh juga hati2 tau balik kampung
 semoga perjalanan kita selamat pergi dan balik ;-)



sesaja letak kot2 ada yang rindu..hahaha
perahsantan kejap..hihi






PERHATIAN:
Sesiapa yang berminat untuk kongsi tapak niaga MAHA 2012
(23 NOV-2 DIS 2012)
Sila contact Ayu :010-3737834

WW:Surprise untuk Dato' Suyuti n Datin Hayati !! hihi


hehe.inilah Dato' n Datin tu..hihi
Selalu balik ada ja aku kasi surprise 
kali ni aku belikan tudung half moon untuk mama
sebab kan mama suka merah ang ang
so ang ang jugak lah aku beli..hihi


Mama suka print gambar besar2 dengan abah
so nah kali ni aku print kan,besau punya..hihi


untuk abah pulak aku kasi gambar sweet2 candid
dengan mama ada jugak aku edit tulis nama sweet dorang..hihi
Yut n Yati ;-)



sweet tak??tiba2 aku lak nyibuk jadi romantik untuk mama abah..hihi




Kata Ayu:Mungkin ptg ni balik Peghelihhh..;-)

Tuesday 23 October 2012

Testimoni ke empat Charcoal mask ;-)


pagi pagi meng'update' testimoni..hehe..
kali ni dapat lagi 3 testimoni dari sahabat blogger...
meh kita tengok respon mereka pula ;-)




Cik Nur yang dah cuba pun ada tau..hihi..
lagi respon nani  sila terjah entry <<ini>>
siap memakai topeng lagi tau..hehe





yang kedua ni dari blogger Yui,
kulit muka Yui rasa sama macam ayu,
kes ayu tak banyak sangat whitehead
 tapi banyak bulu roma halus..hihi
dan muka lebih rasa bersih dan licin 
lepas pakai mask ni ;-)




''tp hasil dia mmg best. lepas ja buka mask tu, tgk ada benda2 putih ntah apa nama melekat d mask tu. licin ja hidung sy lepas tu tau. kalau semut jalan konfem tergelincir. haha. memandangkan minyak selalu bermaharaja  lela d bahagian hidung ja, so sy letak d situ ja. tp seyes best. nasib baik dia dah warn d belakang yg mask ni tdk blh pkai lebih dr 2 kali dalam masa seminggu. kalau tdk, tiap hari sy calit benda ni d hidung sy :p
tdk nyesal la beli charcoal mask ni, cpa belum try tu, try la skrg. sesuai tuk kulit b'minyak cm sy *promote sikit*''



yang ketiga ni dari Blogger Yaya
Yaya pakai dekat hidung ja,
jom g tengok Yaya pakai..hehe





klik untuk info Charcoal mask ;-)





Kata Ayu:Mood nak balik kampung..hehe

Monday 22 October 2012

Kedai mamaku banjir!


Setiap tahun bila hujan lebat pasti kedai mama masuk air..
ntahla macam2 orang besar dah turun tapi tak ada
 tindakan apa pun.setakat boleh tengok jala..
masalahnya dah tahu punca tapi tak da yang buat kerja 
atau kerja tak bergerak ka tak tau la..
yang teruknya peniaga dekat situ...
habis barang-barang rosak..

tak ada pulak ganti rugi,
rasanya setahun lada gak 10 kali banjir tak pun lebih..
yang terusnya peniga lah barang dah rosak kena
 keluar modal lagi untuk baiki..orang atas??
nak jugak aku tuding jari,yela siap yang berpangkat Datuk
 lagi datang tapi apa boleh buat?
entahla aku pun tak faham hal politik ni..s
etiap kali banjir memang akan naik turun pejabat 
tapi apa pun tak dapat senyap macam tu ja last2..



ni yang tahun 2012 ya,
abaikan tarikh tu..huhu


itulah kedai mama yang banjir tu


ini yang dekat sebelah kedai mama


mama cakap air masuk kedai paras pinggang jugak
habis barang2,kedai lagi nak kena cuci
alahai kesiannya kalau dekat boleh jugak balik tolong.huhu




ini lepas banjir tau..hihi
tempahan tetap kena buat letih2 pun..
kesian mama ;-(
amacam ok tak kek kahwin mama ayu buat ni?hehe









order untuk Charcoal mask ayu ambil sehingga esok ya,
Khamis dah cuti..hehe


klik untuk info Charcoal mask ;-)
atau drop komen dekat sini ;-)



Friday 19 October 2012

Sedihnya kita hari ni untuk kegembiraan hari esok...


apa yang berlaku dalam hidup kita
merupakan kenangan dan pengalaman 
paling beharga...

kita tak akan rasa selagi 
kita tidak tempuhinya....

Thursday 18 October 2012

Testimoni ke 3 Charcoal mask ;-)




ini seorang member yang tak pernah bertemu lagi..hehe
insyaAllah 1 hari nanti jumpa jugak kan dear..hehe

Iya baru guna sekali dah rasa perubahan
blackhead makin kurang,kulit makin licin
dan dah kurang berminyak.. ;-)


ini pula dari family GSF,Nur
nampak tu,Nur cakap bulu roma n
Whitehead sekali terkeluar tau..
ini baru pakai sekali..hihi





klik untuk info Charcoal mask ;-)
atau drop komen dekat sini ;-)


Tuesday 16 October 2012

Jejak kasih 13 tahun baru ku temui kamu!

abaikan pipi kmbung tu ya..haha
ini sebelum gerak naik bas-komuter ke KL Central ;-)
harus bergambar dahuku yak..hihi..

Minggu lepas memang jadual pack..Sabtu jumpa Dya and Deqla..
pastu Ahad jumpa member zaman kanak pulak..hihi..
takpa eksaited punya pasal sampai Isnin
 aku terpaksa half day flu menyerang..hihi..

ok meh nak cerita sebenar nya kawan aku sorang ni
 dulu tinggal sekali dekat Padang Besar Perlis,
dalam 2 tahun kitaorang kawan ayahnya transfer tempat kerja..
banyak sangat kenangan dengan dia..
memang family kami rapat..rumah pun sebelah ja..
setiap hari masuk rumah aku,keluar rumah dia..hehe..

ingat lagi kitaorang main masak-masak,
main kahwin-kahwin.kebetulan plak aku ada adik lelaki 
,dia pulak ada kakak dan adik lelaki..
umur kami semua lebih kurang sebab tu rapat.
memang lawak masa kecik2 dulu kitaorang buat kebun depan rumah,
masa sukaneka kitaorang tukang pergi
 kutip duit rumah ke rumah untuk beli hadiah..hehe.
rajin betullah kami ni..hihi...

member sepermainan aku dulu ni aku paggil K.ngah..
akaknya aku panggil K.Long..kira masa umur kami 10tahun terus terpisah..
K.ngah ikut family dia pindah Johor.aku plak stay Perlis
.memang tak pernah jumpa langsung lepas tu.
.kami plak tak pernah g Johor,dorang pun dah tak turun Perlis..
last sekali ibu K.ngah dapat contact mama aku..
start dari situ contact dalam phone ja..
bila kami dah besar baru lah jumpa dalam fb..
kira dapat jugaklah contact.

last sekali aku nekad nak jumpa jugak kebetulan 
K.Ngah kerja dekat KL Central.
bolehlah aku pergi.K.Ngah kerja time tu pukul 6-7 ptg baru dia rehat.
so aku gerak dari rumah pukul 5 
naik komuter sampai tepat pukul 6..hehe..
dapatlah kami jumpa..aku kenal lagi dia..
boleh k.Ngah tak perasan aku..hihi..
yola time last kami tengok masa tu baru umur 10 tahun.
sekarang masing2 dah anak dara 23 tahun!hihi

inilah K.ngah,member tecik2 dulu..hihi
comel kan?single lagi nih..hihi

kami perantau,sorang dari Johor,
sorang dari Perlis
dekat KL kami dating lepas 13 tahun tak ketemu..hihi

seorang mesti ada kawan sepermainan
dan kisah yang tak dapat lupakan..hihi








bagi yang nak tahu lebih lanjut pasal charcoal mask boleh klik ;-)

Segmen : JOM JADI GENG BUI








Terasa lama tak joni segmen,
harini baru rasa sempat nak join
segmen ini dari blogger yang dah lama ayu kenal juga ;-)
Akak Bui, syarat yang sangat simple.
ada hadiah misteri pulak tu.
Moh ler kita pakat-pakat join..hihi

Join jangan tak join!!!
Klik sini untuk join ;-)


Monday 15 October 2012

Jumpa 2 blogger yang sangat tecikkkkk!!!!!


kawan-kawan dah gi terjah kat entry Dya n Deqla??hehe..
meh kali ni aku lak nak berceqhita naaa..
Sabtu lepas aku berpeluang jumpa 2 blogger yang
 comey + kiut sebab dorang kecik dari laku..hihi..
macam2 plan semua tak kena dengan tarikh tapi 
akhirnya dapat lah jugak jumpa Sabtu lepas..
cuma Nani yang tak da...tidak plan asal nak jumpa berempat..hihi..
tapi last sekali jadi jugak lah berempat tapi exchange orang..
hehe sapa??biarlah rahsia..hehe..


kebetulan Sabtu hari tu hujan sangat lebat kesian
 2 orang blogger ni tak leh nak keluar rumah..
so aku pun tunggu la h dulu..sambil tunggu perut krok2 lah pulak..
so pergi lah makan dulu..meh nak tengok sopan tak aku makan.
.ada orang curi snap gambar..hihi



 haha ini bukan versi buat2 ya,nak terjatuh ayam tu..hihi
first time makan zinger double down KFC sedap!
gi cuba cepat..hehe

 Sambil menunggu sambil bergambar plak so
memang tak kisah tunggu pun
da ja aktiviti sampingan ..hihi


jeng jeng jejak sedang bermula sekarang
akhirnya seorang blogger tecik
telah sampai dengan jayanya..hihi



inilah Dya,bersama bunga dalam beg tu..hihi
comel orang nya kecik molek aja
so pipi ayu lagi kembung ya dya..haha
lepas tu kitaorang gi minum jap
 sambil tu blogger tecik lagi sorang..hihi


dan akhirnyaaaaa
blogger tecik lagi sorang selamat tiba
dengan jayanya..dapatlah kitaorang gi menjerit ramai2..hehe

tecik kan deqla..
pipi aku kembung lagi nih,deqla amik sikit..hihi

semangat Dya nyanyi kamera pun tak nampak..hihi 

ni time Deqla kusyuk plak..hihi..menghayati tu..hihi
time aku??haha malu nak tunjuk pic candid..hihi 


Rehat sambil posing-posing..hihi
arghhh paling besaq kat situ
ni yang nak kena diet ni..hihi


ini candid masa nak balik..hihi
dua2 blogger tecik kusyuk tunggu lif 
sampai tak perasan..hihihi


nampak tak?itulah Bunga yang Dya bawak tu,
Bunga ni suka warna putih..hihi
dan patung merah red-black tu
pemberian Deqla,warna feveret hubbynya..hihi



Kesimpulannya bez sangat dapat
jumpa blogger tecik 2 orang ni..hihi
nampaknya akulah paling besar kat sini.malu aih..haha
blogger tecik 2 orang ni kaki karok..
memang superb lah dorang nyanyi masuk audition
boleh terpilih ni.siyes!
tak caya korang kena dengar sendiri..hihi
insyAllah lepas ni kita jumpa ramai2 plak eh?
ada ke yang nak??haha..perahsantan kejap.hihi



Kata Ayu:aku half day arini,sekarang dah kat umah..selsema dan batuk dah menyerang..hihi..Charcoal mask available boleh order..hehe

Saturday 13 October 2012

Kelebihan Charcoal Mask



Buka blog tertanya kawan blogger tanya kelebihan charcoal mask..Sis Jaa yang tanya..so meh ayu kongsi dengan kawan-kawan semua..berdasarkan pengalaman ayu dan testimoni yang ada.


Charcoal mask ini dapat :

  • hilangkan blackwhite n blackhead.(pengalaman ayu:kulit muka ayu kurang blackhead,so yang keluar banyak white head,parut jerawat banyaklah..hihi)
  • dapat tegangkan kulit(Pegalaman ayu:memang selepas pakai ada sedikit tegang sebab mungkin agak kuat untuk ditanggal)
  • muka akan rasa lebih licin selepas pakai(memang ada sedikit perbezaan selepas dan sebelum sebab macam cuci kotoran dekat muka juga,bulu roma halus pun tertanggal)
  • sesuai untuk kulit berminyak(pegalaman ayu:memang kulit lebih kurang berminyak selepas pakai charcoal mask ni)
  • pori atau liang roma semakin kecil(Pengalaman ayu:mungkin kerana whitehead habis keluar liang roma kelihatan berbeza dengan sebelumnya)

Ini yang ayu dapat kongsi kan setakat pengalaman ayu pakai charcoal mask,sekali pakai mungkin banyak yang keluar bila dah 2-3 kali pakai semakin kurang ;-)..mungkin ada lagi kelebihannya bergantung pada kulit masing-masingkan.bagi yang kulit sensitif pula sebelum pakai kena pakai pelembap dulu sebab sedikit kuat semasa hendak buka so untuk mengelakkan kemerahan atau alergik pada kulit.


klik sini untuk:




kata Ayu:baru dapat stok charcoal mask,kalau ada yang nak order gitau ayu ya ;-)

Friday 12 October 2012

2 testimoni Charcoal mask lagi ;-)


ada yang bosan nak baca tak??hehe..
sekadar ingin berkongsi pendapat blogger
 yang dah cuba charcoal mask ni..
so mana yang dekat tu boleh lah pergi cari..
tak rugi cuba barang baik!haha...
ok first buka twitter tadi dapat testi dari blogger INI..hehe..



So amacam ok tak??hehe
orite meh nak promote sekali nak tengok dunia coklat?
pergi ja terjah Miss Coklat ni..hihi
tempah pun boleh ;-)


yang kedua dari Adik Keyrah yang memang dah comel ni ha..


nampak tak ?
kalau kurang jelas boleh pergi blog Keyrah
siap pakai topeng lagi ha..hehe





so yang mana ada dekat dengan rumah bolehlah beli
yang tak ada nak order kat ayu pun boleh 
kalau apa2 boleh sms (010-3737834)
atau tinggal komen pn b0leh ;-)

Ujian dalam hati..



Salam Jumaat kawan-kawan
moga hari Jumaat yang indah ini dapat
 membersihkan hati kita semua ya ;-)
..Amin..
Sharing is Caring



Sayang kawan-kawan semua banyak
 support ayu kat entry sebelum ni
sangat terharu tau,moga ikatan yang terjalin
 antara kita terus berpanjangan ya
moga kita sentiasa diberkati ;-)

Thursday 11 October 2012

Harga sebenar Charcoal mask..



entry lepas ayu ada cakap pasal terstimoni charcoal ni kan? 
So ada makhluk Allah ni komen,
tapi tak berani nak kasi nama,Annymous lak..
entah betul ke tak ayu eja ni..hehe..
memang entry sebelum ni pun ayu ada cakap,
kalau sekitar selatan ni memang boleh pergi cari sendiri.
kalau lah ayu jahat sangat ayu pun tak gitau semua
 dan bila ada yang bertanya siap ayu bagitau sekali dekat mana.
tapi nak cari nya memang perit.asyik habis stok saja.

memang ada blogger lain yang ambil jual.
so tak kisah lah berapa dorang jual.
niat hati nak menolong ja bagi yang nak.
bukan ayu ambil untung pa pun.
setakat duit minyak pergi cari ja..boleh kan?
yelah balik sini kena packing hantar pergi pos lagi.
semuanya pakai tenaga dan duit kan.
tapi tak banyak mana pun nak bandingkan
kos pergi cari dan nak pergi pos
sekali ganda pun tak sampai


Ayu dah anggap semua yang singgah blog ayu ni sebagai kawan
tak ada nak bermusuh bagai tau ;-)
kalau ada jumpa dekat rumah boleh pergi beli
kos postage pun tak payah.sebenarnya itu ja yang mahal
setakat mahu nak menolong ja
harap tak ada yang serbu dengan nama annymous lagi ya ;-)
peace to all!!!!! hehe


maaf ya kalau ayu terkasar bahasa tak ada niat pun
insayAllah nanti kalau nak serbu ayu bagi salam dulu ya ;-)




untuk order bagitau ayu ya ;-)..
ayu boleh reserve kan ;-)

Wednesday 10 October 2012

Testimoni pertama Charcoal mask!!





nampak tak kawan-kawan??
semalam kawan Ayu a.k.a my Twin Ain order untuk try...
so harini dia dah try..
baru pakai sekali dah terasa licin muka..tu yang suka tu..hehe
selain blackhead & white
bulu2 halus dekat muka pun tertanggal.. ;-)

ini bukan rekaan dan cobaan tau
ini betul-betul..hehe


ini dari rakan blogger plak..hehe
memang ok kan ;-)


camnilah ghupanya,..hehe
cara pakai di sini



ada sedikit lagi,sebab ayu g cari dah habis dah..
kalau ada yang nak order bagitau ya ;-)
boleh sms Ayu - 010-3737834
atau komen kat sini ;-)
untuk next week pun boleh 
order dulu untuk simpan ;-)