Monday, 25 August 2014

Kursus Kahwin

Salam semua...

Setiap pasangan yang nak kahwin ni lah benda wajib buat dulu kan hehe..masa dekat U dulu member2 pakat kalut ambil tapi ayu relax lagi sebab time tu buzy sangat nak pergi kursus pun tak sempat kalau tidak dapat lah murah sikit RM45 ja..

bila buat dekat luar mahal sikit RM80.tapi alhamdulillah lah kitaorang pun dah settle kan benda ni awal.bulan 5 haritu ayu ajak en anip terus pergi buat sementara masa tu dia tak pergi kerja dekat Pahang lagi.

masa dulu selalu dengar meber2 cita pergi kursus kahwin ni best gelak ja kerjanya haha..so tak da pengalaman tak tua lah apa yang dorang cakap kan..

tapi time ayu pergi tu tak da lah benda yang lawak sangat mybe ikut penceramah kot.jahat jugak time tu tak sabar ja nak habis cepat2..haha..tapi oklah ilmu yang penceramah cerita tu untuk bekalan kita kahwin nanti kan.semua benda nak kena tahu maklumlah bukan senang nak jadi isteri/suami pada masa yang sama kerja pulak tu nanti nak jadi ibu/ayah pulak.kalau tak ada ilmu kucar kacir gak la..

Alhamdulillah sijil pun dah dapat kitaorang suruh dorang pos ja sebab tak dapat nak pergi ambil.masa ayu ambil tu kursus di putrajaya under Al Shahir tempat pun ok senang cari dekat Kompleks Kejiranan Persint 16..

macam2 ura pasal kursus kahwin ni kan nak buat seminggu la ada qiamulail lah tapi maybe susah kot nak laksanakan peserta pun masing2 kerja ada yang tak tentu masa kan..apa pun lega dah ada tak ada expired date tu yang senang sikit hehe

17 comments:

LYAfrina said...

alhamdulillah..dah settle sebabak..moga smua bjln lncar..skarang mmg wajib ambk kursus nikah..klo x..xleh kawen..hehe

Nurzakiah Hanum said...

semoga semuanya akan berjalan lancar

Farah Waheda Wahid said...

selamat berkursus kahwin dear...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semoga dimudahkan urusan semuanya. Seronok pergi kursus kahwin. Sebab masanya semakin hampir.

ros_reeza said...

semoga semuanya dipermudahkan :)

Si DauN CeRi said...

may everything goes well and smooth dear.. :)

dya bunga said...

disebabkan ura2 tu lh dya g kursus kawen awl under tmpt dya blaja..punya semangat g kursus kawen awl2..haha.. tapi masa dya pergi tu penceramah dia semua best2..xsempat nak menguap..hehe

Diana Rashid said...

lepas ni boleh terus untuk proses seterusnya..ambik borang kat pejabat kadi..semoga segalanya berjalan dengan lancar..

nana kimie said...

alhamdulillah,...nana belum p lagi,hihi...moga dipermudahkan urusan ayu semuanya ye :)

Yana Libra said...

saya pun buat kat sana jugak dulu..hehe :)

Pykaa Pdott said...

yeyyy dah amik kursus kwen . pyka pon dah amik . nasib la pyka free sbb dulu pyka pnah keja tmpat kursus kwen nie . alhamdulilah laa . hehe

hana hadi said...

ada part yang ngantuk.huhu mmg xsabar2 nak habis kan kursus n dapatkan sijil.haha

Amanina Mads said...

alhamdulillah.. nina baru nk daftar kursus. hehe

nanieybarnieylurviey said...

Nani belum!!!! Hehe.. Ura2 tu memang menakutkan. Seminggu tu..

Noriza MiracleVitamins said...

kursus kawen dulu rasanya RM80 untuk sehari juga. bagus kepada pasangan nak tambah ilmu kekeluargaan

Chic Na said...

masa kursus kawen paling pening masa dia citer step2 nak isi borang.. sain itu la ini la.. huhu..

good luck ayu..

QasehnyaRania said...

alhamdulillah :)
tunggu masa nk diijabkabulkan je nanti.smga dipermudahkan.aamiin :)

en anio org perlis juga ye.. dekat lettew.sng nk blk kg. hihi .