Thursday, 21 November 2013

tentang sesuatu itu ;)


 Salam semua...



sekejap ja rasa dah nak habis bulan 11..pantas sangat masa berlalu..kadang kita rasa terlalu busy sangat duniawi..kena muhasabah diri balik ni  kita bukan hidup selamanya kan.huhu

kadang kita rasa macam kita dah cukup bersedia untuk terima sesuatu perkara itu.sedangkan tanpa kita sedar ada yang lebih mengetahui takdir hidup kita.

kadang kita rasa kita dah buat habis baik.tapi hasilnya tak sama yang kita jangka kan.dan mungkin kita tak sedar belum tiba masanya untuk kita dapat yang terbaik..

kadang kita rasa kita kuat,kita mampu hadapi hal yang mendatang tanpa kita sedar kita punya kelemahan yang kita sendiri tak nampak..

kadang kita rasa apa yang kita cakap itu kecil nilainya,tanpa kita sedar orang yang mendengar mungkin rasa ianya besar..


#randomspeech

26 comments:

ma ❥ said...

bersabar lah dengan dugaan ni... Allah sentiasa ada dengan hamba nya yang bersabar :)

kayyana said...

btul tu.. rasa mcm cepat je masa berlalu.. masa yang berlalu tu terlalu cepat sampai kite tak sedar apa yang kite buat..

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Kan? Seriuslah Ayu, tahun ni 2013 memang rasa sekejap sangat.. dah nak hujung tahun dah, Shakira dah nak tukar status dah tanpa sedar :p

* rasa macam baru semalam bertunang! POYO.. haha!

Nurzakiah Hanum said...

cepat kan masa berlalu

Kakzakie said...

Begitualh Ayu... penilaian setiap kita tak sama antara satu dgn yg lain.

nuyui a.k.a miss YUI said...

lain dah blog ayu...

org tak tahu kt mcm mana =)

Deqla Manjew said...

setuju tu ayu.. sama2 muhasabah diri... =)

Kesuma Angsana said...

mmg cepat sungguh kan masa berlalu, masa terbang dh skang ni !

Ku Azniza said...

sebulan2 berlalu mmg sekejap sgt

the malay male said...

kadang kadang

Nazayiena Ayiena said...

Sekejap jekan dah habis setahun,semoga apa yg kita buat/ckp xde akan menguris perasaan org lain.

ejulz said...

Insyaallah dgn usaha dan doa semua akan baik2 aje... :)

nanakimie said...

tula kan ayu,kejap je masa berlalu:)

QasehnyaRania said...

betul tu

Cinta Misteri said...

do you best, percaya diri, jgn cepat mengalah. Doa jgn putus, Dia Maha Mendengar

nik ros said...

sokong ngan semua kata2 kat atas.
jom sama2 muhasabah diri

Haryati Faizal said...

betul tu kena muhasabah balik apa yg telah dilakukan sepanjang tahun ni...mana yg perlu diperbaiki harus diperbaiki...

Pha Is said...

kadang kita rasa....... sedangkan.....

LYAfrina said...

kan..pntas je masa berjlana.. lg sebulan..masuk tahun baru la kita...

sesuatu y tak baik bg kita ,maybe baik bg org lain..begitulah sebaliknya

Si Matatajam said...

Sori lama x singgah sini ye Ayu.. Blog dia dh tukaq baju la... Cantik!

hana hadi said...

2014 tahun melawat malaysia.. hehe
tiba2 je kan hana ni

Amanina Mads said...

yelah ayu.. manusia tiada yg sempurna

fasham said...

Hai dah follow meh folo blog saya pulak hehe....menjenguk dari Contest Blog TERcute by Sharina

elyna mirsada said...

btl tu ms terlalu pantas berlalu,kdg rasa x terkejar

Chic Na said...

serius rs skjp.. waktu mlm pun rs kejap je skrg apelagi siang bila kita busy dgn mcm2 hal..

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/