Tuesday, 31 January 2012

confirm Samsung Galaxy S 11..tak nak yang lain dah..hehe

 tengok memang menawan kan..hehe..
sikit lagi nak beli jugak..huhu



The 4.3" SUPER AMOLED Plus display delivers the an incredible colour gamut and high contrast ratio as well as ultimate sharpness of image. SUPER AMOLED Plus also offers enhanced readability, a slimmer design and better battery consumption for the best viewing on any smartphone.
Brilliant performance

Brilliant performance

Clocking at lightning speeds, the unrivalled performance of the 1.2GHz Dual Core Application Processor provides unsurpassed functionality and density for faster browsing, quicker multi-tasking, a smoother UI, snappier streaming and highly efficient gaming.
Ultra Slim Design

Ultra Slim Design

Taking slim to the next dimension, the Samsung GALAXY S II rides the leading edge with an ultra-slim form factor, a luxurious design and an easy grip. The ultra-slim smartphone also boasts 3D TouchWiz UX adding to the evolutionary experience with a futuristic user interface.

Samsung Music Hub*

 Samsung Music Hub*
Samsung Music Hub is an exciting way of accessing and listening to music via ‘the cloud’. Now you can ‘stream’ music to your Samsung GALAXY S II Smartphone. Join the revolution, making a connection between music and devices. To find out more, visit Samsungmusichub.com.au .

* Internet access is needed to access the Samsung Music Hub. Data charges from your mobile or broadband provider may apply. Mobile-level subscription only, not Premium-level subscription.

Turn-by-turn navigation

 Turn-by-turn navigation
With NAVIGON’s turn-by-turn navigation, the Samsung GALAXY S II transforms into a premium navigation device. Using preloaded AU and NZ maps, no data charges apply for using navigation, and FREE map updates every 3 months are included!* NAVIGON delivers 2D and 3D map views, turn-by-turn voice guidance, drive and walk modes and intelligent address search.

* Map updates are offered free of charge upon activation of the FreshMaps package and guaranteed for a 2 year period; after this time a fee may apply for further map updates. 

Samsung Social Hub

 Samsung Social Hub
Social Hub Premium brings together your contacts, calendar and email with Instant Messaging and Social Networking Sites, like Facebook, Twitter and LinkedIn, onto just one convenient screen. Quick access, no login and access to all your accounts through the one app means you’ll be able to interact faster with more people in the way you want to.

Samsung Dive

 Samsung Dive
Samsung Dive minimises the risk of losing your personal information by allowing you to manage and control your missing mobile phone remotely. Features include the ability to find your phone using GPS, track your phone, lock your phone and wipe your phone data. Controlled by you from a secure website.

8MP Camera with LED Flash

 8MP Camera with LED Flash
The 8MP auto focus camera doesn’t miss any details whether you’re shooting idleness or action and take beautiful, detailed photos even in low light with the built-in LED flash.

Microsoft Exchange ActiveSync

 Microsoft Exchange ActiveSync
Optimised to securely access enterprise resources on a Microsoft Exchange server to stay up to date with your business email, calendar, contacts and task synchronisation, the Samsung GALAXY S II boasts the most comprehensive mobile implementation of Exchange ActiveSync. Providing the strongest security Mobile Device Management of any smartphone and the most policies and restrictions support among Android ActiveSync clients, it allows for real-time communication with employee phones to remotely configure settings, monitor compliance with policies, guarantee synchronised data safety and wipe or lock managed phones.

VPN (Virtual Private Network)

 VPN (Virtual Private Network)
The Samsung GALAXY S II has adopted Cisco’s AnyConnect to provide reliable and easy-to-deploy encrypted network connectivity by delivering persistent corporate access for users on the go. Whether providing access to business email, a virtual desktop session, or other Android applications, it enables business-critical application connectivity.

Cisco WebEx

 Cisco WebEx
Stay on the same page and stay connected for important meetings on the go. With Cisco WebEx support, a secure, online meeting is just a click away. View shared desktops, browsers, applications and documents with live annotations and feel the experience of deep integration with the Samsung GALAXY S II’s exclusive feature to initiate a WebEx meeting from the dialler and contacts screens.

Readers Hub

 Readers Hub
Leave the bookshelf at home.  The Samsung GALAXY S II has it in hand. Readers Hub give you access to over 2.2 million eBooks from classics to bestsellers, over 2,300 magazines in 22 languages and over 2,000 newspapers in 49 languages.  Crisp, sharp text makes reading a pleasure, while features like magnify, page view and text to speech let you read the way you want.  Believe in reading, but look beyond paper.

*Data download charges may apply. Costs may apply for paid Samsung Readers Hub material.

Game Hub

 Game Hub
Join in the action with the Samsung Galaxy S II’s Game Hub. Trial the latest premium HD quality games from Gameloft before you buy. And to get you started without delay, the GALAXY S II gives you access to social games FREE - We Farm, Safari, We Rule, We City. Paired with the SUPER AMOLED Plus screen the GALAXY S II delivers a dynamic and unrivalled Smartphone gaming experience that will simply blow your mind.

Samsung Live Panel

 Samsung Live Panel
Get direct access to your content through Samsung’s new personalisable UX, a magazine style layout that selects contents that you use the most, your gallery, music, video, SNS, email, notes, games and weather then displays them on your main screen. This live content ecosystem can be customised to your taste and provides easy access to your contents.

Full HD Video Recording

 Full HD Video Recording
Let the Samsung GALAXY S II’s video shooting capabilities bring out the filmmaker in you. Featuring 1080p Full HD Recording, every moment is a potential masterpiece in the making. Capture the action in high resolution and in dual core speed, then instantly play back your footage in incredible clarity on the 4.3” SUPER AMOLED Plus display.

* Video record in Full HD resolution of 1,280 x 720.
* HD encoded content may be played at a resolution of 1280 x 720 when played on a compatible Full HD screen.
* HD encoded content cannot be viewed in Full HD resolution on the Samsung GALAXY S II screen. All compatible content may only be viewed on the Samsung GALAXY S II screen at a maximum resolution of 480 x 800.

On Device Encryption

 On Device Encryption
Play it safe with a security solution that enables the protection of mobile data without the need to sacrifice speed and functionality. The Samsung GALAXY S II is the first Android smartphone to adopt powerful encrypted hardware, minimising the use of security software and applying encryption technology to the hardware itself, greatly accelerating security protection and achieving superior performance. The incorporated Sybase Afaria Mobile Device Management and Microsoft Exchange ActiveSync complement the encryption support with their own mechanisms to secure important corporate and personal information.

MDM (Mobile Device Management)

 MDM (Mobile Device Management)
Wipe away your concerns. Sybase and Samsung are working together to address the management and security concerns commonly faced by enterprises when deploying Android devices. This partnership provides the comprehensive capabilities that t requires to allow mobile workers access to enterprise assets using the Samsung GALAXY S II. It can now confidently extend corporate security policies to the Samsung Android platform, allowing for the adoption of both personally owned and corporate owned GALAXY S II’s.
Features and specifications are subject to change without prior notification.

Bila kita rasa kecewa…

Satu hari bila hati tertiba rasa kosong,jiwa terasa sunyi..
mungkin di situ kita mencari kekhilafan diri..
puas kita selongkar tak ketemu jawapannya..
tanpa kita sedari hati kita dilukai,jiwa menjadi sunyi..
pernah kita cuba mengambil kembali jiwa itu tapi tidak pula kita dapat hatinya..
akhirnya kita kecewa..setelah puas kita usaha namun tiada hasilnya,
usah ditangisi harapan yang berlalu,
usah kenang masa yang lalu,tapi kita harus bangkit dari pengalaman itu,
sesungguhnya pengalaman itu sangat berharga 
kerana dengan ia kita bisa bangun sendiri untuk mengecapi  kejayaan yang lebih tinggi..

ketika aku menulis coretan ini 
aku terkenangkan nasib seorang kawan yang baru saja aku kenali,
sudah mempunyai seorang kekasih hati namun telah ditinggalkan setelah 3 tahun bersama kerana angkara orang ketiga..
itulah takdir namanya kita tak mampu nak melawan takdir,
ia bisa berlaku dalam keadaan kita bersedia ataupun tidak.
siapa kita yang dapat membaca takdir yang telah menjadi suratan sejak azali lagi.
Allah turunkan hujan kepada kita,kita merungut kerana kita bisa basah didalamnya,
tanpa kita sedari Allah ingin hadiahkan kita pelangi yang cantik dengan turunnya hujan.
Begitulah nasib kawan ku itu,puas menangis kerana menyalahkan takdir,
puas menyepi kerana hatinya dicuri,puas meraung kerana rasanya tidak adil..
namun perjalanan yang ditentukan untuknya sangat indah..
nasibnya yang diuji,hatinya yang dicuri 
dibalas dengan khabar gembira yang jauh lebih baik ketika hati bersamanya.
Dia akhirnya mendapat kerja dimana gajinya lebih tinggi,
tempatnya lebih selesa serta hidupnya lebih terjamin..
itulah takdir namanya..

hidup ini ibarat roda,kadang-kadang kita di atas kadang-kadang kita dibawah.
bila kita diatas jangan lupa untuk pandang kebawah 
kerana kita tidak tahu berapa lama kita akan diatas 
dan apabila kita jatuh kita tidaklah rasa terlalu sakit.
Allah tidak pernah mengambil atau merampas orang yang kita sayang,
sebaliknya Dia akan menggantikan dengan yang lebih baik..
sebab itulah kita kena redha dengan apa yang terjadi 
belajar untuk menerima kerana sesuatu yang pasti telah disediakan untuk kita.

Cinta yang terpendam


Salam hari Selasa...
hari ni terpanggil aku nak story pasal cinta yang terpendam..
hmmm nak kata pengalaman sendiri tu tak jugak lah kot 
sikit-sikit tu mungkin ada..hehe..
Pernah tak kita jatuh cinta dalam diam?
Pernah tak orang yang kita suka tu tak tahu pun perasaan kita kat dia??
bagi aku pernah lah..
tapi just suka-suka saja..hehehe..
cuma dekat sini satu saja pesan aku 
kalau kita dah betul-betul sukakan seseorang tu 
kalau boleh bialah si dia tahu,
tak pa kalau dia tak suka kan kita macam mana kita suka kan dia 
janji kita mencuba kan..
bagi aku tak salah..
tapi biasalah kita kan perempuan takkan perigi nak mencari timba kot kan..
mestilah kita pun malukan..
tips aku lah kita bagi lah hint-hint kat dia..
manalah tau dia pun pendam perasaan yang sama..hehe..
kalau dia pun sukakan kita mesti dia akan sambut juga..hehe..
tapi kalau sebaliknya janganlah kecewa 
sebab sekurang-kurangnya kita dah tahu perasaan dia..
tak dalah kita menaruh harapan lagi kan..

p/s : belum cuba belum tahu..;-)

Monday, 30 January 2012

Chahaya Beauty..produk untuk muka


ni update dari tempoh sebulan aku guna produk ni..
bagi aku ok la sebab dalam tempoh 2 minggu dah nampak perubahan..
aku start hari tu 19.12.2011-19.1.2012..
sekarang ni still guna lagi cuma krim dah habis..
baru nak order balik..huhu..
kalau nak tau kulit aku ni jenis sensitif suka naik jerawat,
so banyaklah parut-parut kat muka..sebabnya tangan ni gatal sangat suka picit-picit..hehe..
sebelum ni memang macam-macam produk dah aku guna tapi tak menjadi pun..huhu.
.kesan dari aku guna produk ni dapat kurangkan parut jerawat,muka pun jadi lembut dan gebu..hehe.
.aku tak pandai lah nak tulis-tulis ayat ni..
tapi kalau korang tengok kesannya boleh ke blog nana..
dia stokis area KL.mula-mula aku try dulu aku order kat dia lah..hehe..
klik sini yer...NANA
aku tak sempat nak upload pic aku..so korang leh lah tengok kesan perubahan kat blog nana...

Ubat putus cinta

putus cinta sangat pedih,perit and sakit kan..
yup semua tu akan kita rasa masa baru-baru putus cinta..
rasa sesak nafas pun ada sebab cinta baru ja tertarik dari hati kita..
hmmm tapi jangan terus melayan semua sakit-sakit,symptom-symptom ni nanti kita yang tak baik-baik..
ni tips ikhlas dari aku lah..s
ebab aku pun ada pengalaman putus cinta ni..
harap dapat membantu pada insan-insan yang baru broke-up..huhu

1.Menangis lah -
menangis lah sepuas hati mana yang kita nak saat kita putus cinta,jangan sampai sesak nafas ke,batuk-batuk,muntah-muntah ke dah lah erk..nangis-nangis jugak tapi pada-pada..huhu..lepaskan semua yang kita rasa pun..kurungkan dalam bilik kejap pun tak pa time ni..tapi jangan tak keluar lak erk..huhu..masa aku putus cinta dulu memang nangis ja kerja,tak henti-henti lak tu.makan masa gak la nak pulih..tapi tak pa lepaskan ja.

2. Bestfriend forever - 
ini tip penting jugak..kenal pasti siapa kawan paling baik anda..luahkan saja kat dia..pastikan dia pendengar setia tau.yang sentiasa ada time kita perlukan.yang setia mendengar bila masa saja kita perlukan..ini memang penting..kita yang baru putus cinta memang takkan henti dari menceritakan benda yang berulang.cayalah cakap aku..bila putus tiap-tiap hari kita akan luahkan benda yang sama ja kat member kita..so kenalah cari yang betul-betul yang sanggup mendengar.time aku dulu nasib semua member aku memang sanggup dengar ja pa aku cakapnasib baik..hehe 

3. throw away - 
apa saja barang yang si dia bagi kat kita kalau boleh buangkan terus jangan di kenang lagi.sebab kalau kita kita asyik nampak barang-barang dia kita akan teringat kat dia pastu mulalah air mata jatuh lagi..huhu..so kalau boleh buangkan saja..kalau mahal tu tak payah lah buang gadai pun tak apa..hehe..jahatnya aku..time aku dulu memang semua aku buang and ada jugak kot kalau tak salah aku bagi kat member-member..haha..yalah kita nak ingatkan pun buat apa kan..sakitkan hati ja..

4. cari kawan -  
ha ni yang membuatkan aku makin lupa sedikit demi sedikit si dia time aku putus cinta dulu..sekarangkan zaman IT.so gunakanlah sebaik-baiknya..ingat lagi masa aku dulu yang famous zedge,myspace,friendster.dekat situ lah aku kenal-kenal kawan baru..kebanyakan yang aku kenal memang masalah yang sama..putus cinta..bila dengar-dengar cita dari pengalaman orang memang buatkan aku kuat..tu yang buat lama-lama aku semakin lupa kisah sedih aku..huhu

5. Cintakan Maha Esa -  
mungkin masa bercinta dulu kita terlalu asyik cintakan manusia lalu lupa pada Pencipta kita.jadi time ni lah kita kena muhasabah diri balik.kembali balik kepada Pencipta kita.time aku dulu masa break time ramadhan.memang aku ambil peluang habis-habis untuk aku beribadat,baca quran..yela time muda-muda dulu bercinta tau nak berseronok ja sampai kita lupa and lambatkan yang wajib..memang jiwa rasa tenang ja.and lama-lama dengan tenang aku dapat terima kenyataan.

6. Hidup baru -  
Bila dah boleh terima semua kenyataan tu,kita mulakanlah hidup baru.time ni dah boleh gelak ketawa dah,makan pun dah selera,tidur dah cukup,hidup pun dah happy.kalau nak tau time single lah paling bez kita boleh kawan ja dengan siapa saa tak da kongkongan,tak da jeles-jeles,semua nak buat pun boleh..kita bebas..hehe..masa untuk diri sendiri pun banyak.

p/s : harap dapat membantu..jangan sesali percintaan yang terputus tapi bersyukurlah kerana Tuhan telah menemukan kita dengan orang yang salah sebelum menemukan dengan orang betul.sekurang-kurangnya kita ada pengalaman ini dan akan membuatkan kita kuat.

Update terbaru..

bercuti rehat selama seminggu..
memang puas cuti lama-lama..hehe..
hari ini baru masuk kerja..
bos tak da lagi so dalam mood cuti lagi lah ni..hehe..
update aku yang terbaru adalah...jeng-jeng-jeng..hehehe
  • muka dah makin ok..oppsss kamera belum ada untuk update picture..huhu..rahsianya produk chahaya beauty..t aku promote kat cni yer..
  • dah genap 6 bulan aku kerja kat sini..dan start bulan depan aku sudah di kira  staff tetap dekat sini sebab dah confirm..Alhamdulillah...
  • nenek aku kat kampung dah makin sihat cuma tak boleh jalan lagi..huhu
  • aku akan terus kan kerja ini lupakan degree sekejap nanti dah cukup setahun aku sambung..huhu..sobs..sobs..
 p/s : happy..terasa ingin cuti lagi..hehe

Friday, 20 January 2012

Saya suka tengok Ally + Farah kahwin..;-)

Cantik tak?cantik tak?
bagi aku memang sama padan and sama cantik..
suka sangat tengok depa dua ni..jom-jom layan pic ni...

kredit photo : Beautifulnara

Picture bersama akak-akak Ofis

Tak da kerja nak buat..
tngok-tengok da pic dengan akak - akak kat ofis..hehe..
so upload lah..hehe..
ni pic dengan akak-akak department aku..kami 6 0rang ja..sorang lagi Indian guy tukang tangkap gambar..hehe..

Dengan Kak Riesa ysng sporting..
main sorok-sorok..hehe


Cinta hadir tanpa kita duga...

cinta hadir tanpa kita duga cinta pergi tanpa kita rela.
cinta pergi bila tiba masanya,namun ia juga kembali bila tiba saatnya.

Bila cinta itu pergi ratapi lah ia sekadarnya jangan pernah lupa cinta Yang Esa bersama kita.
cinta itu pergi kerana ia bukan untuk kita,bukakan pintu hatimu menerimanya seadanya.
Redha cinta itu pergi,rela cinta itu menjauhi.
kita hidup kerana cinta yang Agung,dan cinta itu juga akan mengiringi kita.
usah sesali cinta yang pergi,hargai cinta yang menghampiri.
cinta bukan milik kita,ia hanya pinjaman kepada kita,rela ia datang relakan jua ia pergi.
datangnya cinta untuk menemani dan perginya cinta bukan untuk diratapi.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, 
walaupun mereka telah dikecewakan.
Kepada mereka yang masih percaya, 
walaupun mereka telah dikhianati.
Kepada mereka yang masih ingin mencintai,
walaupun mereka telah disakiti sebelumnya
dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian 
dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Tv Alhijrah: 30 minti bersama Ustaz Don


Pernah tengok tak segmen ni kat Tv Alhijrah??
first time aku tengok dengan akak-akak kat umah sewa aku..
memang menariklah Ustaz ni punya segmen..
aku suka segmen dia pandai tarik penonton untuk tengok segmen ni..
so untuk kita orang muda sesuai tengok sebab Ustaz ni muda lagi 
pandai mengaji lak tu..hehe..
yang bez sebab yela kita kan dah lama tinggal alam sekolah so mesti da yang lupa pasal hukum-hukum tajwid,
mengaji Alquran dan macam2 lagi bab agama..
sekarang siapa yang nak ajar kan..
sendiri mau ingat lah..huhu..
so segmen ni memang membuat aku flashback balik 
masa sekolah dulu..
secara tak langsung dapat betulkan balik cara kita mengaji..
live tau segmen ni memang tak leh lepas...
jom tengok setiap Isnin-Rabu 10.30 p.m..
pasti tak larat nak gelak dengan telatah Ustaz Don..hehe

Detik 6.a.m

pagi tadi tak tahu kenapa..
jaga-jaga terus tak boleh tidur..
tiba-tiba terdengar bunyi..apa tu??huhu..
rupa-rupanya perut aku yang lapar..hehe..
memang tak pernahlah aku bangun awal pastu tak boleh tidur ..
hobi aku kan suka tidur..haha..
sampai En Anip pun terkejut..
aku terus message dia time tu..
terkejut aku dia tak tidur lagi dok study tak abis-abis lagi..
sian En Anip..huhu..tengok-tengok jam dah 6.30 a.m..
apa lagi rasa-rasa kedai mak cik jual nasi lemak dah buka time ni...
aku message En Anip nak pergi beli makan..
boleh dia cakap huny mimpi ka ni??haha..
sebenarnya aku pun tak caya gak tapi tu lah yang jadi..hehe..
pas makan dalam pukul 7.30 a.m aku rasa ngantuk balik aku pun lelap lah jap..
bangun-bangun hujan lak dah..
sedap lagi lah aku tidur..hehe..
nasib baik aku kerja ja ari ni tidak dah sambung dah tidur dah..
aku masuk lewat cikit tadi maklumlah gi kerja naik motor ja 
kalau hujan mana boleh pergi..huhu..
p/s : tak sabar nak tunggu detik 5.30 ptg..nak balik kerja malam ni balik kampung..hehe

Thursday, 19 January 2012

Join segmen Abg Ben...

hari ini free cikit tak banyak kerja..
so time BW tadi jumpa segmen dari Abg Ben..
sapa tak kenal blogger terkenalkan..hehe..
sebab join saja-saja ja..hehe..
mula2 tengok terfikir nak tulis apa and idea pun datang..
so just send kat entry Abg ben..
ok kalau korang pun nak join cepat2 pergi kt blog Abg Ben ye...

countdown 1 hari lagi..

penat tunggu minggu ni berakhir akhirnya muncul jugak Khamis..hehe..maknanya tinggal 1 hari lagi untuk aku balik Perlis..bas esok malam mintak En Anip tolong hantarkan dekat stesen bas Kajang..hehe..balik untuk sambut raya jugak lah ni..freshnya rasa nak balik kampung...hati dah kat perlis jasad ja kat sini lagi..hehe..rindu saat dulu masa kena olong mama jaga kedai,buat kek,roti..hmmm balik ni tu lah kerja aku kena jaga kedai mama..hehe..sapa-sapa yang duduk area Perlis jemput lah ke kedai kek mama aku kat Padang besar..member aku kahwin 22.1.2012 leh la  aku pi sekali..hehe

 p/s : mood bunga-bunga nak balik kampung..hehe

Wednesday, 18 January 2012

Important date!!!!


ni tarikh - tarikh yang sangat penting dalam hidup aku..yup semua ni memang aku kena ingat..tidak nanti ada yang merajuk lagi..hehe..teringat dulu pernah aku terlupa nak bagi hadiah kat abah so abah pun ngadu kat mama..maybe lebih kurang macam nila yang aku ingat mama cerita dekat aku..

Abah : Hmmm..yang besaq-besaq(aku lah tu,hehe) tu ingat kat ang ja...kat aku tak ingat pun..

Mama : mana ada..depa tak lupa pun nak buat surprise la kot tu...

aku orang Utaqha so ni pelat utara lah ye..hehe

so mama pun sampaikanlah dekat aku..bukan tak nak bagi hadiah lagi time tu tapi kering cikit.ingat nak bagi lewat cikit..hehe..so tak boleh lah aku buat lewat-lewat lepas ni..apa-apa pun kena punctual..hehe..buat surprises awal lagi tak apa..so tarikh-tarikh kat bawah ni wajib set dalam otak dah..hehe

  1. 1 MARCH 1960 (MY DAD's BIRTHDAY)
  3. 22 DECEMBER 1990 (MY 1st BRO)
  4. 26 JUN 1998 (MY 2nd BRO)
  5. 21 AUGUST 2002 (MY 3rd BRO BIRTHDAY)
yang paling hampir sekarang birthday abah aku and my mr Anip..hehe..siap2 lah aku kena prepare beli something..still no idea..huhu

p/s : apa yang penting I love them more than everything in my life..

I'm sorry..dedication for My Mr Anip ;-(


Alhamdulillah debaran aku selama minggu ni tamat..aku dah buat presentation depan bos tadi..Everything is OK..so happy..and they also know I'm still new just close to 6 month..so end of this month I will confirm...yesssss...Thanks For God...sorry tertukar langguage..tak pandai sangat speaking ni..tapi tadikena jugak lah dah kerja tempat private..semua pada performance..aduyai..tak kerja tak dalah increment..sabor jalah..now semangat nak cuti dah berkobar-kobar semua rintangan dah tempoh untuk saat ini..hehe..Jom balik kampung..

Tuesday, 17 January 2012

presentation lagi???

gulpppp...aku ingat time study ja kena present2 ni..amik kaw...kerja pun kena gak la weh..huhu..getaq gila ni...slide semua dah siap cuma ayat nak cakap ja aku gabra sikit..kena speaking london dowh..hahaha...maklumlah aku bukan terror sangat BI ni..ni plak nak kena speaking depan big boss...neves senua ada cek oi...macam mana ni..huhu..tu la masuk lagi private kan..speaking lah jawabnya..hehe..aku ada prinsip baru jangan elak cabaran tu..hadapi juga walau sesukar mana...cabaran itu lah mematangkan kita..lepas ni mana tau boleh present depan ramai orang lak..haha,,iye 0 ja aku ni...pa pun mintak2 aku boleh cakap sok..hukhuk..jangan tak terkeluar suara dah ler...

 p/s : jangan jadi macam ni dah...haha..
dalam hati tak sabar nak tunggu Jumaat,tak present pun tak pa..hehe

Monday, 16 January 2012

Minggu last kerja...yeaaayyyy!!!

Minggu ni aku last kerja..hehe..last tak last sangatlah sebab Jumaat ni aku nak balik Perlis untuk bercuti panjang..hehe..seminggu ja pun..tak kira2 panjang gak tu..nak sambut CNY..hahaha..yang geramnya asyik terkena tiket mahal ja..hari itu masa Krismas aku kena cas RM50.00..kali ni kena RM55.00..aduhai mentang-mentang nak raya kan..cekik darah erk..tak pa nanti aku beli bas sendiri..haha..iye 0 ja..nak buat camna kan mahal pun kena bayar lah dah nak balik jugak..redha erk....

p/s :  malam tadi dapat call dari mama tok masih sakit lagi..harap dia cepat sembuh..